Shinden Fudo Ryu | Katana ręcznie kuta |

Nowy produkt

Produkt wyprzedany

Zamów teraz w przedsprzedaży, a otrzymasz go w lutym 2021

Ta katana jest ostra i odpowiednia dla Battodo i Tameshigiri / IDEALNA DO CIĘCIA TATAMI OMOTE

Nadaje się do cięcia tatami (mokra słoma) i papieru, a NIE do twardszych celów, takich jak Bambus

Do twardszych celów polecamy każdą Katanę Superior

KAKE w prezencie

MOŻESZ WYBRAĆ POMIĘDZY YA44 A YA51

YA44

Więcej szczegółów

1 399,97 zł

39 Przedmioty

- +

 
Więcej informacji

Dlaczego warto kupić tę Katanę?

  • Duży miecz Katana typowy dla szkoły Shinden Fudo Ryu, odpowiednie do treningów Iaido, Battodo, Kendo, Kenjutsu i Ninjutsu
  • Ostrze MARU KITAE z podwójnym bohi, wykonane ze stali wysokowęglowej 1060
  • konstrukcja full tang w pełni funkcjonalne, odpowiednie do średnio twardych celów
  • Czarna skórzana tsukagawa, tradycyjna tsuba stylu Mokko i srebrne wykończenia
  • Mocne tsukamaki które wytrzyma wiele godzin codziennych treningów.
  • tradycyjna tsuka z HISHIGAMI które gwarantuje lepszy chwyt oraz wytrzymalsze Tsukamaki
  • Czarna drewniana lakierowana saya i czarne kakucho type sageo (opcjonalnie)
  • Idealnie wyważone. Odpowiednie dla początkujących i zaawansowanych
  • Autentyczna ręczna produkcja. Wszystkie jej części mogą być rozmontowane i zmontowane jak w prawdziwej Katanie
  • Ta Katana dostarczona jest w bawełnianym pokrowcu

Ten produkt przeszedł kontrolę jakości wykonaną przez YariNoHanzo

 

 
Opis
Nagasa77 cm – 80 cm with Habaki
Hamon"Suguha" - wire brushed
Sori2 cm
Tsuka29 cm - z hishigami
SamePrawdziwa skóra płaszczki - czarna
TsubaMokkogata
BohiPodwójne
Saya83 cm black laquered wood – Kuroro Ishime
SageoBlack cotton - Kakucho
MekugiNr. 2 in bamboo
Waga1.550 Gr. with Saya – 1.240 Gr. without Saya
HabakiCrafted bronze
Stal1060 high carbon steel
Tsuka ItoCzarna skóra
KoiguchiReal buffalo horn
KurigataReal buffalo horn
Motohaba36 mm
KojiriReal buffalo horn
Sakihaba23 mm

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Menu