Tombo | Katana ręcznie kuta |

Hartowane z użyciem glinki
Hartowane z użyciem glinki ostrze z prawdziwym Hamonem

Nowy produkt

Ta ostra Katana nadaje się do Battodo i Tameshigiri

 

POJEDYNCZE KAKE W PREZENCIE

kake simple

Więcej szczegółów

Limited special offer

2 584,48 zł

3 040,56 zł

-15%

Produkt wyprzedany

Zamów teraz w przedsprzedaży, a wyślemy go w ostatnim tygodniu KWIETNIA 2025

- +

 
Więcej informacji

Dlaczego warto kupić tę Katanę?

  • Perfekcja, elegancja i duża praktyczność to główne cechy tej Katany, odpowiednia do Battodo
  • Szczegółowo opracowywana aby zapewnić najlepszą jakość i estetykę
  • Ostrze MARU KITAE z bohi, wykonane ze stali wysokowęglowej 1095
  • Konstrukcja full tang
  • Zróżnicowanie utwardzane oraz hartowane z użyciem glinki ostrze, autentyczny hamon stylu Gunome Choji
  • Brązowe jedwabne tsukaito oraz tsuba wykonana na podstawie egzemplarzu z okresu Edo. Koshirae o tematyce Tombo (ważka)
  • Tradycyjna tsuka z HISHIGAMI która gwarantuje lepszy chwyt oraz wytrzymalsze Tsukamaki
  • Czarna drewniana lakierowana saya wysokiej jakości wzmocniona prawdziwym rogiem bawołu
  • Idealna dla zaawansowanych którzy szukają perfekcyjnie wyważonej katany
  • Autentyczna ręczna produkcja. Wszystkie jej części mogą być rozmontowane i zmontowane jak w prawdziwej Katanie
  • Ta Katana dostarczona jest w jedwabnym pokrowcu

Ten produkt przeszedł kontrolę jakości wykonaną przez YariNoHanzo

 
Opis
Nagasa73 cm (75 cm z Habaki)
HamonStyl Gunome Chôji prawdziwy hamon
Sori2 cm
Tsuka27.5 cm with hishigami
SamePrawdziwa skóra płaszczki
TsubaShin No Marugata
BohiPojedyncze
Saya78 Cm. black laquered wood - Kuroro /Kuroro Ishime
SageoSUPPLIED WITHOUT SAGEO
MekugiNr. 2 in bamboo
Waga1300 gr with saya - 1090 gr without saya
Fuchi/KashiraBrass
Stal1095 high carbon steel - Clay tempered
Tsuka ItoBrązowy jedwab
KoiguchiReal buffalo horn
KurigataReal buffalo horn
KojiriReal buffalo horn
SeppaBrass
ShitodomeBrass

19 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Menu